یہ پانچوں ملٹس نہ صرف غذا ہیں بلکہ علاج بھی ہیں، ان ملٹس کو اپنی روزمرہ کی غذا کا حصہ بنائیں، گندم چھوڑیں ان کو استعمال کریں۔
Browntop Millet's: Light greenish/grayish color in appearance, it helps in improving the efficiency of the digestive system and in cleansing the body from metabolic waste. As early as the 18th century, this millet was consumed widely in America.
معدہ سے لیکر چھوٹی آنت، بڑی آنت اور پورے ہاضمے کے سسٹم کو نیٹ کلین کرنے کے لئے اس سے بہتر کوئ اور ملٹ نہیں ہوسکتا
Foxtail Millet's: Light yellow color in appearance, apart from rejuvenating the nervous and vascular systems, it helps in curing epilepsy. During pregnancy, women should consume this millet.
Subsequently, if the newborn gets a fever, it will not develop into epilepsy. Great sages and poets have praised this phenomenal property of the foxtail millet.
نروس سسٹم اور خون کی نالیوں کے نظام کو درست رکھنے کے لئے بہترین چوائیس ہے۔اگر ماں یہ ملٹ کھا رہی ہو تو اگر بچے کو بخار ہوا تو وہ مرگی میں نہیں بدلے گا۔
لبلبہ، تھائرائڈ، گردہ، جگر کی صفائی اور ان کو درست انداز میں کام کرتے رہنے میں مدد دیتا ہے اور ان میں کسی بھی قسم کی خرابی کی صورت میں علاج بھی ہے۔
Kodo Millet's: This is "Adi beeja" (Original Seed) named after the sun. The light red color in appearance, this millet plays a major role in cleansing blood. When diagnosed with diseases like Dengue, Malaria, Chronic cold and fever is suitable food to help cure the same, it helps in regenerating the cells in the bone marrow also.
ڈینگو، ملیریا اور پرانے بخار کو ٹھیک کرنے کے لئے اس ملٹ کو کھانا ضروری ہے۔
مردانہ اور زنانہ اعضا کو بہتر فنکشن کرنے میں مدد دیتا ہے
1 Comments
Zabardast
ReplyDelete